≡ Menu

F A Q

 Hier enkele veelgestelde vragen:
    
 • Wat heb ik nodig om een auto te huren ?
  U hebt natuurlijk in ieder geval een rijbewijs nodig. Bij de eerste keer dat U huurt, ook een ID kaart of paspoort.
 • Hoe worden de kosten berekend als ik b.v. 9 dagen een auto wil huren ?
  De auto's worden per dag of per weekend, per week of per maand verhuurd. Alle combinaties zijn mogelijk, maar bij 9 dagen is het meest voor de hand liggend: 1 week + 1 weekend.
  Het maakt niet uit op welke dag de huur ingaat.
 • Moet ik reserveren ?
  Ja, in ieder geval 1 dag van te voren. Rond het weekend en in drukke periodes zoals vakanties, is minstens een week vooruit zelfs aan te raden. En in de zomervakantie enkele maanden.
  U wordt verzocht om alleen online te reserveren.
     Wilt u toch eerst langskomen om een auto te bekijken of wilt u liever persoonlijk informatie krijgen? Dat kan natuurlijk! Maar maak ook dan eerst even een afspraak.
 • Kan ik kiezen welke auto ik wil huren ?
  U kunt kiezen tussen een compactmodel of een grotere auto.
  Kiezen op merk is soms mogelijk, kiezen op kenteken niet.
 • Heb ik een credit card nodig ?
  Dat hoeft niet maar u mag wel met een credit card betalen. Anders betaalt u met een bankpas. Eventueel kunt u een credit card gebruiken om met Paypal    geld over te boeken. Cash betalingen zijn niet mogelijk. Het bedrag dat overblijft van de borg wordt uitsluitend op een bankrekening teruggestort.

 • Wat moet ik vooruit betalen ?
  De huurkosten en een borg van minimaal € 250,00 moeten vooruitbetaald worden. Bij korte huurperiodes wordt een rond bedrag berekend (€ 250,00 tot € 350,00), waar de huurkosten later mee verrekend worden. Dit is afhankelijk van de huurperiode en het type auto. Betaling van borg en huur kan alleen met pin.
 • Wanneer kan ik de auto ophalen en weer terugbrengen ?
  Tijdens de openingsuren kan de auto op elk gewenst tijdstip opgehaald worden. Meld wel even hoe laat U ongeveer denkt te komen.
  Terugbrengen kan op de laatste huurdag tot het tijdstip dat op de huurovereenkomst vermeld staat (na sluitingstijd: sleutel in de brievenbus). Eventueel afwijkende tijdsafspraken zoals bij weekendverhuur worden op de huurovereenkomst vermeld.

 • Waarom moet ik ook de benzine betalen,
    ik heb toch vrije kilometers ?
  Het begrip vrije kilometers heeft betrekking op de kilometertoeslag boven de vrije kilometers ( € 0,12, € 0,15 of € 0,16 per km ). Benzinekosten zijn voor rekening van de huurder (vol mee, vol terug).

 • Wat moet ik doen als ik pech krijg met de auto ?
  Alle auto's zijn aangemeld bij de ANWB Wegenwacht, die u kunt bellen voor assistentie. In het buitenland belt u de Alarmcentrale in Den Haag of een van de steunpunten van de ANWB in Europa. Het telefoonnummer van de Wegenwacht treft u bij de autopapieren aan. Bent u in het buitenland en de auto kan niet binnen een paar dagen gemaakt worden, dan hebt u recht op vervangend vervoer.

 • Ik kreeg onderweg een parkeerboete, wat nu?
  Bekeuringen worden uiteraard eerst naar Autoverhuur Koopman verstuurd. Autoverhuur Koopman maakt dan bezwaar bij de betreffende instantie (Openbaar Ministerie of een Gemeente). Met een kopie van het huurcontract wordt aangetoond wie op het moment van de overtreding de huurder van de auto was. De tenaamstelling van de bekeuring wordt dan aangepast en u ontvangt de bekeuring na verloop van tijd thuis.
  Voor het bezwaar maken worden administratiekosten berekend.

 • Ben ik altijd verzekerd?
  Onder normale onstandigheden en binnen de afgesproken huurtermijn bent u altijd verzekerd. Kijk voor de voorwaarden op de Info en de Verzekering pagina's

 • Mag ik naar het buitenland met de huurauto ?
  Ja, U mag naar de meeste landen van de Europese Unie ( + Zwitserland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk) reizen, met uitzondering van Hongarije, Polen, Roemenië en Bulgarije. Daar mag U niet met de huurauto komen.

  Covid 19: U kunt binnen de EU weer overal vrij naar toe reizen, maar let op regels in het buitenland.
  Houd daarom de website van Buitenlandse Zaken in de gaten: Reisadvies Min. Buitenlandse Zaken.
  In gebieden (in het buitenland) met code oranje of rood mag u niet met de huurauto komen, dit om te voorkomen dat u met de auto in een lockdown vast komt te zitten.

 • Mag ik een huisdier in de auto meenemen ?
  Ja, dat mag. Maar zorgt u er wel voor dat u eerst een kleed neerlegt waar het dier zit of ligt. Dus niet alleen op de zittingen maar ook op de vloermatten.

  Reserveren 24/7  


 ≡ Menu